Επικοινωνία - Ραντεβού
210 7787650
emanousa@hotmail.com

Μετεγχειρητικές οδηγίες μετά από Υαλοειδεκτομή

Μέγεθος γραμματοσειράς

Τι να αναμένουμε μετά την Υαλοειδεκτομή

Μετά από εάν χειρουργείο υαλοειδεκτομής το μάτι αναμένεται να είναι κόκκινο, ευαίσθητο και ίσως και πρησμένο λόγω της φύσης της χειρουργικής επέμβασης.

Εάν το αέριο έχει εισαχθεί  αέριο στην οφθαλμική κοιλότητα , η όραση σας θα είναι φτωχή έως ότου η φυσαλίδα  απορροφηθεί  σταδιακά.
Ο πιο σημαντικός παράγοντας που καθορίζει το ποσοστό σας ανάκαμψης και το τελικό αποτέλεσμα είναι η προεγχειρητική κατάσταση του οφθαλμού για την οποία  έγινε η υαλοειδεκτομή. Ο χειρουργός σας θα να σας ενημερώσει για το τι να περιμένουμε.
Κατά την έξοδο σας από την κλινική θα σας συνταγογραφηθούν κάποια κολλύρια και θα σας δοθούν οδηγίες για το πως θα χρησιμοποιηθούν.

 

Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Καθότι η υαλοειδεκτομή  εκτελείται συχνά μαζί με άλλες διαδικασίες οι μετεγχειρητικές οδηγίες ενδέχεται να διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση .
Εν συνεχεία παρέχονται κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές , ωστόσο, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε το χειρουργό σας για πιο συγκεκριμένες οδηγίες.

  • Εάν έχει τοποθετηθεί  αέριο ή  λάδι σιλικόνης στο μάτι, θα σας δοθούν οδηγίες για το πώς να τοποθετήσετε το κεφάλι σας. Αυτό βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι το αέριο ή η σιλικόνη  είναι σε επαφή με την πληγείσα περιοχή του αμφιβληστροειδή, προκειμένου να  βοηθηθεί η επούλωση. Μπορεί να χρειαστεί να να διατηρηθεί αυτή τη θέση για έως και 45 λεπτά για κάθε ώρα και για 3-7 ημέρες
  • Εάν  έχει χρησιμοποιηθεί αέριο απαγορεύεται η πτήση με αεροπλάνο ή η μετακίνηση σε μεγάλο υψόμετρο  (2-6 εβδομάδες). Η μειωμένη ατμοσφαιρική πίεση προκαλεί την φυσαλίδα αερίου να διασταλεί , η οποία μπορεί στη συνέχεια να αυξήσει την πίεση στον οφθαλμό σε επικίνδυνα επίπεδα
  • Αρχίστε χρησιμοποιώντας το κολλύριο με την  αντι-φλεγμονώδη και αντιβιοτική  δράση που έχει καθοριστεί  από το γιατρό σας αμέσως μετά την αφαίρεση του καλύμματος από τον χειρουργημένο οφθαλμό.
  • Πάρτε απλό αναλγητικό (π.χ DEPON) για την ανακούφιση σε περίπτωση ήπιας δυσφορίας
  • Αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα για μία εβδομάδα

 

Εάν  νιώσετε  βαθύ πονοκέφαλο ή παλμικός πόνος που δεν ανταποκρίνεται στο απλό παυσίπονο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον οφθαλμίατρό σας.