Επικοινωνία - Ραντεβού
210 7787650
emanousa@hotmail.com

Υπηρεσίες

Χειρουργική Αμφιβληστροειδούς

Η εγχείρηση στις περισσότερες των περιπτώσεων διενεργείται υπό τοπική αναισθησία και ο ασθενής μετά το τέλος της επέμβασης εξέρχεται της κλινικής αυθημερόν.

Εγχείρηση καταρράκτη

Η εγχείρηση καταρράκτη με την μέθοδο της φακοθρυψίας αποτελεί την συχνότερη επέμβαση του ανθρωπίνου σώματος. Στα χέρια έμπειρων χειρουργών προσφέρει ικανοποιητικότατα αποτελέσματα σε ποσοστό άνω του 98%.

Διαθλαστική Χειρουργική

Η διαθλαστική χειρουργική περιλαμβάνει όλες εκείνες τις επεμβάσεις που διορθώνουν τις διαθλαστικές ανωμαλίες, (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία). Η laser διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών είναι η πιο δημοφιλής παγκοσμίως.

Ενδοΰαλοειδικές ενέσεις

Για πολλές ασθένειες του αμφιβληστροειδούς ο μόνος τρόπος για να φτάσει το φάρμακο το σημείο όπου αυτό χρειάζεται είναι να δοθεί με μια ένεση μέσα στο μάτι. Θα πρέπει να διενεργούνται από ειδικευμένους οφθαλμιάτρους οι οποίοι θα είναι και σε θέση να αντιμετωπίσουν τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από την ένεση.

Παθήσεις Ωχράς κηλίδας

Οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας έχουν σαν κοινό αποτέλεσμα την μείωση της λεγόμενης κεντρικής όρασης. Αποτελούν τομέα ενασχόλησης οφθαλμιάτρων που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση και εξειδίκευση στην διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων του αμφιβληστροειδή .

Πλήρες οφθαλμολογικό τσεκάπ

Η συχνότητα της οφθαλμολογικής εξέτασης ενός ανθρώπου εξαρτάται από την ηλικία του αλλά και από τους προδιαθεσικούς παράγοντες που μπορεί να δικαιολογούν την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας οφθαλμικής πάθησης. Ο οφθαλμίατρος είναι αυτός που θα αξιολογήσει την συχνότητα αλλά και τις ειδικότερες παρακλινικές εξετάσεις που ίσως χρειαστούν για την διενέργεια ενός πλήρους και ολοκληρωμένου τσεκ απ.

Λάμψεις - Μυγάκια

FAQ

 • Τι είναι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ποιά η θεραπεία της?

  Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μια πάθηση αυτής που σχετίζεται με την ηλικία, δηλαδή με τη γήρανση. Διακρίνεται στην ξηρά μορφή και στην υγρή μορφή. Για την πρώτη δεν υπάρχει θεραπεία, παρά μόνο η λήψη βιταμινούχων σκευασμάτων που καθυστερούν την εξέλιξη σε υγρή μορφή.
 • Πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι τον οφθαλμίατρο έάν έχω διαβήτη?

  Εξαρτάται απο το στάδιο και τη βαρύτητα της νόσου. Σε ελαφρές ή καθόλου βλάβες μια φορά το χρόνο είναι αρκετή. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις απο 6 εώς και 3 μήνες μπορεί να χρειαστεί, ή και ακόμη συχνότερα, προκειμένου ο οφθαλμίατρος να προβεί σε κάποιες συγκεκριμένες θεραπείες.
 • Το μάτι μου καίει και με νιώθω να έχω «σκουπίδια» στα μάτια μου εδώ και μήνες...

  Τα μάτια που «καίνε» και «κόβουν» πιθανότατα πάσχουν απο ξηροφθαλμία. Θα πρέπει να εξεταστείτε απο οφθαλμίατρο για να το διαπιστώσει και να διερευνήσει εάν τυχόν υπάρχει κάποιο υποκείμενο συστηματικό νόσημα, όπως συμβαίνει σε μερικές τέτοιες περιπτώσεις.
 • Τι είναι ο καταρράκτης και πώς γίνεται η εγχείρηση;

  Με την πάροδο της ηλικίας ή σπανιότερα εξαιτίας άλλων λόγων ο φυσιολογικός φακός του οφθαλμού θολώνει. Ο σκοπός της εγχείρησης καταρράκτη είναι να αντικατασταθεί ο θολωμένος φακός -ο καταρράκτης – με έναν τεχνητό διαυγή φακό μέσα στο μάτι.
Έχετε κι άλλες απορίες;

Νέα - Δραστηριότητες

Ο Ιατρός

Ιατρικές Επισκέψεις

210 7787650
emanousa@hotmail.com
Επισκέψεις κατόπιν ραντεβού.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ