Μέγεθος γραμματοσειράς:

A- | A | A+

Ο οφθαλμίατρος Ευάγγελος Μανουσάκης παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως μια νέα και πρωτότυπη τεχνική εμφύτευσης του ειδικά σχεδιασμένου ενδοφακού (Carlevale IOL) τον οποίο προτιμάει να χρησιμοποιεί σε ειδικές περιπτώσεις.

Ο ειδικός αυτός φακός χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει στήριγμα για εμφύτευση των κλασσικών ενδοφακών που χρησιμοποιούνται σε εγχειρήσεις καταρράκτη .

Επίσης ο φακός αυτός χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις που ο ήδη υπάρχων ενδοφακός από προηγούμενο χειρουργείο έχει μετατοπιστεί ή εμβυθιστεί στο πίσω μέρος του ματιού και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συνεπώς πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί .

Η καινοτομία της τεχνικής έγκειται στο γεγονός ότι είναι λιγότερο τραυματική και ταχύτερη σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες τεχνικές εμφύτευσης του φακού Carlevale.

Παρακολουθήστε το άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.aao.org/education/clinical-video/technique-carlevale-iol-scleral-fixation-using-hof

Μοιράσου το Άρθρο:

Μανουσάκης Ευάγγελος

Σχετικά με τον Ιατρό

Ο Οφθαλμίατρος Ευάγγελος Μανουσάκης (www.emanousakis.gr) σπούδασε στην Στρατιωτική Ιατρική (ΣΣΑΣ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Aποφοίτησε 1ος στην Τάξη της Πολεμικής Αεροπορίας το 1991.