Επικοινωνία - Ραντεβού
210 7787650
emanousa@hotmail.com

Σύντομο Βιογραφικό

Μέγεθος γραμματοσειράς

Ευάγγελος Μανουσάκης - Χειρουργος Οφθαλμίατρος

Ευάγγελος Μανουσάκης – Χειρουργος Οφθαλμίατρος

Ο Οφθαλμίατρος Ευάγγελος Μανουσάκης (www.emanousakis.gr) σπούδασε στην Στρατιωτική Ιατρική (ΣΣΑΣ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Aποφοίτησε 1ος στην Τάξη της Πολεμικής Αεροπορίας το 1991.

Έχει υπηρετήσει σε Πτέρυγες Μάχης της ΠΑ σε διάφορες θέσεις  ευθύνης ως Γενικός Ιατρός και Προϊστάμενος στις Υγειονομικές Υπηρεσίες επί 6 χρόνια αποκτώντας παράλληλα και σημαντική διοικητική εμπειρία. Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην Μεγάλη Βρετανία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Liverpool  στις Μικροχειρουργικές Επεμβάσεις της Ωχράς κηλίδας και του Υαλοειδούς και Αμφιβληστροειδούς.

Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Αριστείας στην Οφθαλμολογία  (EBO) από το 2002 ενώ από το 2014 είναι και επίσημος εξεταστής του EBO που γίνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία.

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα για Ελληνικά και  Ξενόγλωσσα Οφθαλμολογικά περιοδικά. Στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής είναι αρμόδιος για την οφθαλμολογική πιστοποίηση πιλότων της Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενώ επίσης είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας από το 2004.

 

Ασχολείται με ευρύ φάσμα οφθαλμολογικών παθήσεων (καταρράκτη, διαβήτη, γλαύκωμα παθήσεις αμφιβληστροειδή – ωχράς κηλίδας κλπ.).

Ως χειρουργός αναλαμβάνει εγχειρήσεις καταρράκτη, laser μυωπίας, αστιγματισμού και υπερμετρωπίας καθώς και τις εγχειρήσεις ωχράς κηλίδας και αμφιβληστροειδούς στις οποίες και έχει εξειδικευθεί.

Στο ιατρείο του  διενεργείται μεγάλη ποικιλία εξετάσεων (διάθλαση βυθοσκόπηση, τονομέτρηση και μελέτη γλαυκώματος, κλπ) ενώ διενεργούνται και εργαστηριακές εξετάσεις (πχ. OCT ωχράς κηλίδας, OCT  οπτικού νεύρου , αυτοφθορισμός, φωτογράφηση) ,διενεργούνται ορισμένες θεραπείες με argon laser (π.χ φωτοπηξία ρωγμών αμφιβληστροειδή, παναμφιβληστροειδική φωτοπηξία σε διαβήτη κλπ) ενώ σε συνεργασία και με άλλα κέντρα διενεργεί όλο το υπόλοιπο φάσμα των εργαστηριακών οφθαλμολογικών εξετάσεων( πχ. φλουροαγγειογραφία, υπέρηχο,  οπτικά πεδία κλπ).